Projekty Zespołu Szkół Gospodaryczych

POWER | ERASMUS+ | Leonardo da VInci

Katalog projektów

Projekty realizowane w ZSG Rzeszów

Lp.Tytuł projektuCzas realizacjiLiczba uczestnikówPartnerzyWartość projektu/uzyskane kwoty na realizację z UE
1Hotele i Restauracje w Grecji17.05 – 31.09.200538 uczniówGrecja 
2Sommelier – nowy trend w gastronomii – zawód z przyszłością. Nr  M04/200/k/A/1983.10.2005–30.06.2006119 uczniów + 6 opiekunówFrancja   Słowacja   Niemcy  Projekt realizowany wspólnie z innymi szkołami
3Bliżej siebie przez kulturę i tradycję20 – 24.10.2006 r.23 uczniówUkraina 
4Moja kolekcja – modny kucharz LdV/M06/k/Pla/179XI. 2007 – V. 200815 uczniów + 1 opiekunSłowacja16 550 euro
5Zjednoczeni w Europie sławmy odmienność – kuchnie regionalne. Nr PL/06/A/Pla/174329IX. 2007 – V. 200845 uczniów + 3 opiekunówSłowacja, Niemcy, Francja53 836 euro
6Działam aktywnie – formy pobudzania aktywności zawodowej i osobistej młodzieży PL/07/LLP-LdV/VETPRO/140357X. 2007 – XII.200818 nauczycieli i pracowników związanych z oświatąSłowacja, Niemcy, Francja18 480 EUR
7Podwyższanie kwalifikacji i kształtowanie mobilności uczniów rzeszowskich szkół zawodowychX. 2006 – V. 20084 uczniówNiemcyProjekt realizowany wspólnie z innymi szkołami
8Podwyższanie kwalifikacji i kształtowanie mobilności uczniów rzeszowskich szkół zawodowych w latach 2006-200818.11 – 15.12. 2006,14.04 – 05.05-20074 uczniówNiemcy 
9Moja ścieżka kariery zawodowej-  zagraniczna praktyka zawodowa szansą na podwyższenie mojej wartości na rynku pracy.  20102 uczniówNiemcy Słowacja 
10Uczenie się przez całe życie-Uniwersalne kompetencje- trend czy konieczność? 2010-1-PL–LEO01-10050  2010-2012 Słowacja Niemcy Francja Hiszpania 
11Mobilni zawodowo- otwarci na przyszłość 2012-1-PL1-LEO01-271202012-201490 uczniówHiszpania Niemcy149300 euro
12Ponadnarodowe staże kluczem do obsługi gościa na europejskim poziomie. POVERVET-2015-1-PL01-KA102-0161482015-2016  43045,27 euro
      
 Technologie informacyjne w hotelarstwie 2005    
 Europejski hotel- jakość usług w Zjednoczonej Europie Nr  M05/045/k/A/393    
 Funkcjonowanie francuskich firm gastronomiczno- hotelarskich 2001-2003  Francja 
Przewiń na górę