Projekty realizowane w ZSG Rzeszów
Lp. | Tytuł projektu | Czas realizacji | Liczba uczestników | Partnerzy | Wartość projektu/uzyskane kwoty na realizację z UE |
1 | Hotele i Restauracje w Grecji | 17.05 – 31.09.2005 | 38 uczniów | Grecja | |
2 | Sommelier – nowy trend w gastronomii – zawód z przyszłością. Nr M04/200/k/A/198 | 3.10.2005–30.06.2006 | 119 uczniów + 6 opiekunów | Francja Słowacja Niemcy | Projekt realizowany wspólnie z innymi szkołami |
3 | Bliżej siebie przez kulturę i tradycję | 20 – 24.10.2006 r. | 23 uczniów | Ukraina | |
4 | Moja kolekcja – modny kucharz LdV/M06/k/Pla/179 | XI. 2007 – V. 2008 | 15 uczniów + 1 opiekun | Słowacja | 16 550 euro |
5 | Zjednoczeni w Europie sławmy odmienność – kuchnie regionalne. Nr PL/06/A/Pla/174329 | IX. 2007 – V. 2008 | 45 uczniów + 3 opiekunów | Słowacja, Niemcy, Francja | 53 836 euro |
6 | Działam aktywnie – formy pobudzania aktywności zawodowej i osobistej młodzieży PL/07/LLP-LdV/VETPRO/140357 | X. 2007 – XII.2008 | 18 nauczycieli i pracowników związanych z oświatą | Słowacja, Niemcy, Francja | 18 480 EUR |
7 | Podwyższanie kwalifikacji i kształtowanie mobilności uczniów rzeszowskich szkół zawodowych | X. 2006 – V. 2008 | 4 uczniów | Niemcy | Projekt realizowany wspólnie z innymi szkołami |
8 | Podwyższanie kwalifikacji i kształtowanie mobilności uczniów rzeszowskich szkół zawodowych w latach 2006-2008 | 18.11 – 15.12. 2006,14.04 – 05.05-2007 | 4 uczniów | Niemcy | |
9 | Moja ścieżka kariery zawodowej- zagraniczna praktyka zawodowa szansą na podwyższenie mojej wartości na rynku pracy. | 2010 | 2 uczniów | Niemcy Słowacja | |
10 | Uczenie się przez całe życie-Uniwersalne kompetencje- trend czy konieczność? 2010-1-PL–LEO01-10050 | 2010-2012 | Słowacja Niemcy Francja Hiszpania | ||
11 | Mobilni zawodowo- otwarci na przyszłość 2012-1-PL1-LEO01-27120 | 2012-2014 | 90 uczniów | Hiszpania Niemcy | 149300 euro |
12 | Ponadnarodowe staże kluczem do obsługi gościa na europejskim poziomie. POVERVET-2015-1-PL01-KA102-016148 | 2015-2016 | 43045,27 euro | ||
Technologie informacyjne w hotelarstwie 2005 | |||||
Europejski hotel- jakość usług w Zjednoczonej Europie Nr M05/045/k/A/393 | |||||
Funkcjonowanie francuskich firm gastronomiczno- hotelarskich 2001-2003 | Francja |